З огляду на жахливий стан ямпільських парків та скверів, єдиним справді гідним місцем для відпочинку мешканців селища вже багато років залишається Ямпільський ботанічний сад, що на території районної станції юних натуралістів. Тут завжди гарно і доглянуто, а різноманіття квітів, дерев та скульптур казкових героїв створюють в юннатах неповторну атмосферу, яка так подобається її численним відвідувачам.

Приємно і те, що юннати щороку змінюються, попри фінансові труднощі, керівництво установи постійно знаходить можливість подарувати станції щось нове: новий вольєр для екзотичних тварин, нову клумбу, чи нову квіткову експозицію. Про те, які зміни чекають на ямпільські юннати цього року, ми розпитали директора станції Сергія Мерцалова.

Сергію Івановичу, чи плануються в юннатах оновлення?

– Як і завжди, ми маємо чимало ідей, як зробити юннати кращими, єдине, що нас стримує – це відсутність фінансових можливостей. Але і в таких умовах ми запланували на цей рік чимало роботи, яку плануємо виконати власними силами, чи знайти для цього додаткове фінансування.

Зокрема, в цьому році в юннатах плануємо створити нову клумбу «Рослини – символи України», де будуть рости квіти, які прийнято вважати символами нашої держави. Вони доповнять експозицію з українською хатою, яку ми теж плануємо дещо змінити.

Чи з’являться нові вольєри в зоопарку, як це було в минулому році?
Плануємо побудувати пару таких вольєрів для екзотичних тварин і птахів, які можливо поповнять наш зоопарк. Мова про нутрій, фазанів, цесарок, яких плануємо придбати у Менському зоопарку.

Також, на території зоопарку, між голуб’ятнею та вольєрами, ми своїми силами побудуємо дитячий майданчик. У нас є проект, як це зробити, і матеріали для будівництва. Переконаний, що він на території юннатів необхідний. Адже, приходить чимало батьків з дітьми і ми маємо подбати про наших найменших відвідувачів.

Що плануєте робити на дільницях?

Найбільше зусиль ми сконцентруємо на «гідропарку», адже тут потрібно ще багато роботи: треба перероблювати водойму, будувати нові доріжки…

Неподалік від цього місця плануємо розбити «сад запахів». З одного боку дільниці плануємо висадити чагарники, а з іншого, де вже ростуть сосни, посадити ялинки. Цей хвойний куточок нам потрібен, адже в юннатівській програмі передбачено вивчення природи змішаних лісів.

Як бачите, планів у нас багато, сподіваюсь у нас вистачить коштів і сил їх реалізувати. Загалом, ми готові робити все, щоб відвідувачам станції було у нас цікаво та комфортно.

error: Content is protected !!