Минуло вже понад два місяці від того часу, як сумські громадські активісти подали позов до суду щодо завищених тарифів на газ, але розгляд по суті досі не почався. Натомість «Патріоти України» обґрунтовано підозрюють, про відсутність вищої освіти у очільника НКРЄ 24-річного Дмитра Вовка, а значить він не має права обіймати такі високі посади і, відповідно, – підписані ним документи є недійсними. «Патріоти України» вимагають витребувати дані про в.о. начальника НКРЄ, перевірити інформацію про вищу освіту та, у разі, якщо вона відсутня, скасувати Указ Президента про призначення даної особи на посаду керівника НКРЄ.

Крім того організація вимагає залучити до суду в якості третьої особи Кабінет Міністрів, бо саме він має здійснювати контроль за цінами і тарифами, чого, як бачимо, у ситуації з тарифами на газ не сталося.

«Ми всі розуміємо, що основна складова нової ціни на газ є рентна плата. Вперше в історії 70 % рентної плати держава поклала на населення. На цьому судовому засіданні ми запропонували на розгляд суду чотири найавторитетніших міжнародних аудиторських компанії, які можуть погодитись на проведення незалежного аудиту НПК «Нафтогаз» України. Раніше про це говорив Арсеній Яценюк, але потім він відмовився від цієї ідеї, оскільки зрозуміло, що результати такого аудиту будуть не на користь уряду», – підкреслив голова Громадського руху «Патріоти України» Сергій Клочко.

Разом з тим, громадський рух «Патріоти України» звернувся до територіального відділення Антимонопольного комітету з вимогою перевірити діяльність місцевого ООО «Сумитеплоенерго» як такого, що займає домінуюче положення на ринку, зловживає цим та встановлює економічно необґрунтовані, завищені тарифи для населення.

2 thoughts on “Ціни на газ для українців встановила людина, яка не має вищої освіти

  1. Гороховый суп — официальный способ добычи газа на Украине.

Comments are closed.

error: Content is protected !!