Близько 90 поранених під Радою в тому числі кілька людей у важкому стані. Це результат кинутих кількох вибухових пристроїв з боку людей у футболках партії “Свободи”, які влаштували бійку з Нацгвардією під ВР.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

«Затримано вже близько 30 осіб. Будуть ще. Гранотометчик спійманий – у нього вилучені гранати, у тому числі граната максимального ураження ф1»,- написав він.

За його словами, близько 90 отримали поранення, в тому числі кілька осіб перебувають у важкому стані.

Нагадаємо, сьогодні під час мітингу проти ухвалення змін до Конституції України в ряди військовослужбовців, які охороняють Верховної Ради, була кинута бойова граната. Кілька військовослужбовців Національної Гвардії отримали важкі поранення. Їх життя в небезпеці. Під час вибуху постраждали і цивільні учасники акції протесту.

Використання бойової зброї під час мирної акції протесту засудили майже всі українські політики. Зокрема, з жорстокою критикою дій провокаторів виступив лідер Радикальної Партії Олег Ляшко. Представники його політичної сили проводили мирний мітинг неподалік і могли постраждати в результаті вибуху гранати.

– Вважаю це спланованою провокацією спецслужб з метою дискредитувати противників внесення змін до Конституції, – написав Олег Ляшко на своїй сторінці в Фейсбук.

Політик виклав фотографію на якій зображено, як депутати Радикальної партії Оксана Корчинська, Артем Вітко і Сергій Скуратовський надають допомогу пораненим під час сутичок.

1 thought on “«Свобода» влаштувала криваву провокацію під Верховною Радою

Comments are closed.

error: Content is protected !!