Переможцем цьогорічної Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» став 27-річний Анатолій Мироненко з міста Дружба Ямпільського району.

Протягом дванадцяти років в державі проводиться Всеукраїнська акція «Герой-рятувальник року», що має на меті виявити непересічні особистості, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійних лих та донести до широкого загалу факти і обставин їх героїчних вчинків.

Вже традиційно 17 вересня в м.Київ, під час відзначення професійного свята – Дня рятівника, в Державній службі України з надзвичайних ситуацій відбулася церемонія нагородження цьогорічних переможців акції.
Серед шести обраних звичайних українців з різних куточків країни та чотирьох співробітників Служби порятунку «101» був представник Ямпільського району – 27-річний Анатолій Мироненко. Житель м. Дружби 25 травня врятував дванадцятирічну дівчинку, яка тонула на водоймі, здійснив першочергові реанімаційні заходи та повернув її до життя.

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін особисто нагородив дипломами лауреатів акції «Герой-рятувальник року» іцінними подарунками Анатолія Мироненко та інших переможців з Донецької, Чернігівської, Луганської, Харківської, Житомирської, Запорізької, Полтавської, Тернопільської областей.

Генерал-майор служби цивільного захисту Микола Чечоткін зазначив: «Щороку лауреатами Акції стають працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, звичайні громадяни та навіть діти. І це є підтвердженням того, що задля порятунку людського життя не потрібно бути професійним рятувальником. Це може зробити кожна людина, яка небайдужа до людського горя і готова будь-якої миті простягнути руку допомоги іншим. Від імені Державної служби України з надзвичайних ситуацій та від себе особисто я хочу подякувати нашим цьогорічним героям за мужність та силу волі, які допомогли зберегти людське життя».

1 thought on “Дружбівчанин став “Героєм-рятувальником року”

Comments are closed.

error: Content is protected !!