18 вересня в Ямполі відбулась остання, сорок четверта, чергова сесія Ямпільської районної ради шостого скликання. Саме час оцінити роботу народних обранців, які п’ять років представляли інтереси мешканців Ямпільщини в районній раді.

Одним з найважливіших показників роботи депутатів є участь у роботі пленарних засідань. Аналізуючи статистику відвідуваності сесій, можна зробити висновок, що далеко не всі депутати відповідально поставились до виконання своїх повноважень.

Справжній антирекорд відвідуваності встановив депутат Василь Животенюк, який пропустив 38 з 44 пленарних засідань районного «парламенту». Таким чином, Василь Петрович за п’ять років був присутній лише на шести сесіях районної ради, статистика депутата становить в середньому трішки більше, ніж одне засідання в рік.

До того ж, ці шість пленарних засідань, на які все ж з’явився Животенюк, припали здебільшого на початок роботи райради (кінець 2010 – початок 2011 року), коли Василь Петрович претендував на посаду голови, але не отримав належної підтримки депутатів, та на 2014 рік, коли після Революції Гідності в районі розпочалась дискусія про кандидатуру нового голови районної державної адміністрації. Ці факти дають всі підстави зробити висновок, що цього депутата більше цікавлять посади, ніж депутатська робота.

Окрім Животенюка, велику кількість пленарних засідань районної ради пропустили депутати Любов Шматок – 35 засідань, Микола Таращенко – 32 та Лариса Литвиненко – 30.

В той же час велика група депутатів проявила депутатську дисципліну і закінчили каденцію без великої кількості «прогулів». Так, жодного разу не пропускав пленарні засідання вже колишній голова райради Олександр Веретенник, а Олена Замула, Ольга Губар та Святослав Беспалий пропустили лише по три засідання.

Звичайно, депутатська діяльність в органах місцевого самоврядування не оплачується, навіть за систематичний пропуск сесій депутата ніхто не може позбавити повноважень, винести попередження чи догану. Але є моральна відповідальність перед виборцями – перед людьми, які повірили «солодким обіцянкам» кандидата на попередніх місцевих виборах та віддали за нього свій голос.

10 thoughts on “Визначено найбільшого «прогульщика» сесій районної ради

  1. Шановні “аналітики”!
    Відвідування мною сесій райради, рівно як впливати на прийняття рішень в період коли при владі був Янукович, було всерівно що “махати руками проти вітру”. Тому не вважав за потрібне втрачати свій час. По друге, я дав змогу “єдиній команді однодумців професіоналів” не заважати їхній роботі а показати на що вони здатні. Результат всі побачили – одне в тюрмі а інші по росіях :). І останнє, коли б мене (як ви пишете) цікавили посади, то після РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ, теперішні перекрашені політичні лузери повилітали б з приміщення будинку рад із швідкістю світла. І останнє, до відома, я не претендував і не претендую на будь які посади в районній раді. Я борюсь із зрадниками, політичними лузерами, та рішайлами які до речі, заради посад не тільки лікарні позакривали а навіть район ліквідувати готові! І все це провести під брендом “НЕ дамо знищити ЯМПІЛЬЩИНУ”.

    1. Конечно не претендовал, грамотности бы вам побольше. Тогда чего так лезли в райраду?

      1. Вася! А как же совсем недавно (этой осенью) ваше интервью и фото в глуховской газете “Неделя”. Вы говорили совсем обратное. И второе зачем поменяли ряды партии? Можете сказать?

        1. Ну вступил человек по ошибке не в ту партию)))))))Ошибнулся немного,промахнулся.Понял,где лучше сейчас-так молодец же))))))

    2. Зачем тогда идти в депутаты-непонятно,если не считал нужным тратить свое время на посещение сессий?

  2. Да мій любий друже,а ну рзповідай,як ти Штанюку дюлі рисував на документах,як тобі гроші пахнуть,
    як ти хатинку будував собі чужим коштом,а потім спалив її,щоб не сісти на лавку на довгий відпочинок,
    як чотири кримінальні справи було відкрито,все розповідай як було,а то я почну розповідати…
    І що ти собі уявляешь,що тобі люди повірять,ти себе дуже добре показав за весь період,розповідай
    як своїх друзів однопартійців кинув,а посади тебе дуже інтересували і інтересують,але Шульга відмовив,
    тому що йому не були потрібні такі ПРОФЕССІОНАЛИ,і в Киеві у тебе роботи нема,тому ти з штанів вискакуешь
    щоб аби хоть до районної ради обратися,а навіщо обиратися якщо на сессії не ходишь,тоді потрібно було скласти мандат депутата і хать другі працюють,а як цього ти не зробив,тому і неси також відповідальність за те що маем.Друга серія буде,з документами …

  3. Животенюку простительны все пропуски, ведь чем дальше он от Ямполя – тем меньше вреда для района. Хватит уже обращать внимание на это посмешище, которое 5 лет воровало у людей. Язык не поворачивается назвать его даже бывшим главой райадминистрации, он этого не достоин.

  4. Не знаю, какой из Животенюка гениколог, но глава района из него точно был хреновый. Постоянные скандалы, взятки, откаты – я прекрасно помню те года.
    А ведь верно говорят, что страной руководить – не в п… колупаться.

  5. А че его вообще народ выбирает депутатом? Времени у него нет. Поруководил и хватит, пусть идет п… лечит.

Comments are closed.

error: Content is protected !!