Позаду 25 жовтня і вже скоро територіальні виборчі комісії офіційно оприлюднять імена нових депутатів місцевих рад та міських, селищних та сільських голів. Але у пам’яті людей на довго залишиться надзвичайно брудна і цинічна виборча кампанія 2015 року.

Кандидати були готові на все заради голосів виборців. Часто вони вдавались до незаконних та аморальних способів політичної боротьби. До речі, саме на цих місцевих виборах надзвичайної популярності серед кандидатів набуло «обливання брудом» своїх конкурентів.

Незважаючи на те, що вибори вже закінчились, винні у масових провокаціях та наклепах мають бути встановлені та офіційно оголошені. Ці особи повинні понести не лише моральну, а і юридичну відповідальність за свої дії.

«Чорнуха» в ЗМІ

Під час виборчої кампанії політичні партії випустили відразу два друковані видання, які можна назвати «чорнухою». Вони містили образи та завідомо неправдиву інформацію про кандидатів-опонентів.

Першою у світ вийшла «чорнушна» газета «Ямпільський край», відповідальність за яку взяв на себе Олександр Тахтай – її засновник та редактор. Не встигли ямпільчани обговорити її брудний зміст, як помітили у своїх поштових скриньках газету «Вільний вибір», яку незаконно надрукували невідомі з хибними вихідними даними. Скоріш за все за нею стояв колишній голова райдержадміністрації часів Ющенка, депутат-прогульник Василь Животенюк.

Кількість листівок з подібною інформацією взагалі було важко порахувати. Як правило, їх розкидали по поштовим скринькам у темний час доби. Тож, встановити винних було важко. Кандидати могли лише здогадуватися, хто стоїть за провокацією проти них.

Поки що ніхто за ці дії не поніс юридичної відповідальності – судові процеси попереду, але ми вже можемо говорити про моральну відповідальність. Адже, партія «УКРОП» яка поширювала найбільшу кількість «чорнухи» – отримала на ямпільських дільницях лише мізерні 79 голосів виборців.

Образливі написи

На відповідальність чекає і автор образливих написів проти одного з кандидатів на посаду селищного голови.

За декілька днів до голосування ці написи з’явились на заборах та на приміщенні колишнього районного будинку культури. Цікаво, що вони нанесені фарбою та містять, як українські («ганьба»), так і російські слова («разрушительнице»), що свідчить про неграмотність їх автора.

Ямпільчани досі сперечаються проти кого була спрямована ця провокація: проти чинного селищного голови, чи проти її конкурентів – щоб звинуватити їх у аморальних діях та забрудненні селища. Очевидно, що ця провокація не принесла користі нікому з них.

Хто таким чином вирішив образити голову селища, чи підставити інших – питання до правоохоронних органів. Віримо, що винних встановити можливо, адже всі написи нанесені біля торгових точок на яких, як правило, встановлені камери відео спостереження.

Вандалізм

Цей випадок стався вже після виборів, але можливо пов’язаний з ними. Невідомі пошкодили дитячу гойдалку, яку на замовлення селищної ради встановили працівники Ямпільського агролісгоспу.

Не виключено, що це не звичайний вандалізм, а зведення рахунків з більш успішними політичними опонентами, які мають відношення до встановлення цього дитячого майданчика.

5 thoughts on “Неприємні спогади про ямпільські вибори

  1. Ямпольчане и жители района по многолетней традиции проголосовали /за редким исключением/не за то и не за тех.Позорище,как всегда.Грабли в лоб.Ура!

  2. Вот интересно ЧЕМ???ЧЕМ скажите думали те, кто голосовал за пани Цибульку???? Что хорошего она для Вас сделала??? Скоро поставят новогоднюю ёлку, и потом не жалуйтесь, что “как-то не очень”!!!!! Молодёжь рвалась спасать посёлок, а вы как под гипнозом голосовали. Обидно….

Comments are closed.

error: Content is protected !!