Відшкодування вартості пільгового перевезення пенсіонерів автобусним транспортом буде здійснюватись з місцевих бюджетів.

Як заявив заступник голови облдержадміністрації Олександр Марченко, це питання має регулюватися районними та міськими програмами, які доручено розробити та затвердити на місцях до 1 березня 2016 року.

Зазнає змін і порядок пільгового перевезення інших категорій громадян. Зокрема, витрати на відшкодування вартості пільгового проїзду в автомобільному транспорті на автобусних маршрутах загального користування у приміському і міжміському внутрішньообласному сполученні інвалідів війни та учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції будуть покриті за кошти місцевих бюджетів, які залучаються до обласного бюджету пропорційно до фактичних надходжень загального фонду відповідних місцевих бюджетів у 2015 році.

Відшкодування перевезення громадян інших пільгових категорій, окрім пенсіонерів,  здійснюватиметься за кошти місцевих бюджетів, які залучаються до обласного бюджету пропорційно чисельності цих категорій громадян, які проживають на території відповідної місцевої ради.

За словами Марченка, відповідну Програму передбачено розробити до 5 лютого 2016 року. В її основу ляжуть розрахунки обсягів фінансування та механізм відшкодування вартості пільгового проїзду для громадян, які мають право на пільги згідно із чинним законодавством.

error: Content is protected !!