9 лютого Свеський селищний голова Дмитро Шевченко підписав розпорядження №14-ОД «Про перейменування вулиць та провулків населених пунктів Свеської селищної ради», яким перейменував 21 вулицю та 7 провулків в смт Свеса.

Всі вони підпадали під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Зокрема, вулиця Артема була перейменована на вулицю Миру, Ватутіна на Благодатну, Горького на Центральну, Дзержинського на Довженка, Дмитрова на Затишну, Калініна на Козацьку, Кірова на Прорізну, Комарова на Привокзальну, Комуністичну на Софіївську,  Крупської на Терещенську, Куйбишева на Соборну, Леніна на Грушевського, Орджонікідзе на Неплюєва, Пархоменка на Прокоф’єва, Свердлова на Кожедуба, Фрунзе на Франка, Чапаєва на Перемоги, Щорса на Щастя, 40 років Жовтня на Вишневу, Жовтневу на Троїцьку, а Коцюбинського на Європейську.

Провулки були названі відповідно до назв вулиць: пров. Миру, пров. Благодатний, пров. Прорізний, пров. Терещенський, пров. Прокоф’єва, пров. Кожедуба та пров. Щастя.

Зміну реєстраційних документів на об’єктах нерухомого майна підприємствам, установам і організаціям, які знаходяться на цих вулицях та провулках, а також мешканцям, які проживають на цих вулицях, провести за необхідності, – вказано в розпорядженні селищного голови.  

6 thoughts on “В Свесі провели «декомунізацію» вулиць

  1. Ну , а Ямпольские правительницы,их свита + депутаты опять пасут задних . Опять смеяться будет вся округа .

  2. Я за декомунізацію. Але ж знову наступаємо на комуністичні граблі. Тепер по всьому району вулиць імені Неплюєва та Терещенка буде, як собак нерізаних. Як Леніна при комуняках. Терещенка Дружбі досить, а Неплюєва Воздвиженську. Майте совість і фантазії трохи, мери та депутати!

  3. Марина теперь асфальт сам вырастет, ему название улиц мешало. Не хотел он расти на улице Ленина.

  4. Разъясните фразу ” Зміну реєстраційних документів ….провести за необхідності”…И каким образом…

  5. Ето все до места на котором сидим , отвлечение мыслей людей от восприятия действительности , война на востоке , обнищание , цены ………

Comments are closed.

error: Content is protected !!