Мінімальні зарплати та пенсії українців в травні підвищаться на 6%, у чиновників зростання буде більш значним.

Україна переходить на європейську модель оплати праці держслужбовців. Посадові оклади працівників державних органів з 1 травня 2016 року зростуть на 10%, – про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

“І керівникам буде надано право нараховувати працівникам надбавку за високі досягнення в роботі, за додаткове навантаження і за стаж роботи”, – сказав Розенко на засіданні уряду.

 За його словами, таким чином, “ми переходимо на європейську модель оплати праці держслужбовців”, перший етап реформи починається з 1 травня 2106 року і закінчується в 2018 році зі вступом в повну силу закону про держслужбу. Міністр повідомив, що пропонується затвердити посадові оклади в міністерствах на першому етапі (з часом вони будуть рости і змінюватися структура оплати праці): посадовий оклад в держорганах центрального рівня буде становити від 3,6 тис. 12 тис. грн. В областях посадовий оклад буде становити від 2,5 тис. до 10 тис. грн, а на районному рівні посадовий оклад становитиме від 1,7 тис. до 8,6 тис. грн.

Як повідомлялося, уряд України проведе перший етап підвищення соціальних стандартів з 1 травня – на 6%. Нагадаємо, що закон про державний бюджет на 2016 рік передбачає двоетапне підвищення мінімальної заробітної плати і мінімальних пенсій – у травні і грудні. Всього мінімальну зарплату підвищать на 12,5% при прогнозі інфляції (грудень до грудня) на рівні 12%.

error: Content is protected !!