Про це Микола Клочко заявив у своєму виступі під час засідання «круглого столу» на тему «Концепція розвитку закладів третинного рівня в умовах реформування медичної галузі».

Про це повідомляє офіційний сайт Сумської обласної державної адміністрації.

«Проінспектувавши деякі заклади охорони здоров’я міста й області, ми пересвідчилися, що питання високоспеціалізованої допомоги лежить у площині раціонального використання не тільки фінансового ресурсу, а й лікувальних площ. На жаль, не всі керівники медичних закладів це розуміють, – зазначив під час засідання «круглого столу» Микола Клочко. – По тому, як важко йде реформування медичної галузі, який іде спротив, ми бачимо, що деякі головні лікарі не розуміють свого покликання, того, що вони працюють для людей, а не навпаки».

Які конкретно заходи планується провести в рамках реформування медичної галузі не повідомляється, але ще наприкінці травня обласні ЗМІ повідомили, що обласне управління охорони здоров’я збираються скоротити 30% ліжкомісць в лікарнях. Розпорядження про скорочення ліжкомісць надійшло від Міністерства охорони здоров’я. Згідно з наказом, ліжкомісця в лікарнях мають скоротити з 87,9 до 60 місць на 10 000 мешканців. В Ямпільському районі обласні чиновники планували скоротити  72 ліжкомісця.

А в червні стало відомо, що Сумська обласна державна адміністрація виступила категорично проти виділення коштів з обласного бюджету на придбання рентгенологічного апарату для Ямпільської центральної районної лікарні.

6 thoughts on “Губернатор Сумщини збирається “терміново реформувати” медичну галузь

  1. “…ми бачимо, що деякі головні лікарі не розуміють свого покликання, того, що вони працюють для людей, а не навпаки»… але “Сумська обласна державна адміністрація виступила категорично проти виділення коштів з обласного бюджету на придбання рентгенологічного апарату для Ямпільської центральної районної лікарні.” Нормально? Шось якась маячня. А, взагалі, кірдик медицині. Так вони планували скоротити 72 ліжко-місця, а в результаті скільки скоротять? Якась така “реформа” на знищення. Все проти людей.

  2. Всі реформи йдуть на знищення. Що ж це за реформа, якщо вона не на користь людей?! Наказ на скорочення койкомісць іде з Міністерства охорони здоровя, губернатор області тисне на районну адміністрація і на головного лікаря Ямпільської лікарні. Хто не виконує наказ,той крайній. Невже винен Бойчунь В.О.? Вадим Олександрович Лікар з великої літери, керівник і господарник, добра і порядна людина. І його хочуть зробити винним? Чому ніхто не думає про людей? Ми що менш стали хворіть? Народ вибивається з сил їздячи по Ямпілях, Шосткам і т.п. А нам все розказують,як добре лікуватись в шосткінському тер.центрі. Пробували ті хто це каже там лікуватись?! Слів не хватає,щоб виказать свою обуреність цьому реформуванню!!! Треба, як казав Ляшко, вили брать…

    1. Татьяна Степановна! Ваш Ляшко такой же балабол как и все,но верить кому-то хочется,я понимаю.

      1. Я зовсім не за Ляшка. Ви думаєте,як вили,так і Ляшко. Просто дістали всі, кажучі за краще життя. все для людей і т.п. а поки що ми маємо що маємо. Зовсім не допустимо скорочувать койкомісця в лікарнях. Зараз в Свесі вже закрите відділення ніби-то на ремонт. А чи відкриється?!

  3. Района не будет! И ни кто спрашивать ни у кого не станет! Если кто не понял. А если не понял! Значить в АТО! Спасать державу.

Comments are closed.

error: Content is protected !!