Наша Ямпільщина. Свеський держлісгосп

Державне підприємство «Свеський лісгосп» поправу вважається окрасою селища Свеса.

Працівники підприємства ретельно слідкують за благоустроєм всієї території лісгоспу, а особливо за парковою зоною навколо адміністративного корпусу. Споглядаючи на охайні алеї, підстрижені газони, стилізовані фігури грибів, по-доброму заздриш людям, яким пощастило працювати в таких чудових умовах.

Перед входом до адмінбудівлі встановлені стенди з цікавою інформацією про історію підприємства і її кращих працівників. Для прикладу, всім буде цікаво дізнатися, що лісгосп веде свою історію з далекого 1928 року і спочатку називався Ямпільським райлісгоспом, і тільки в 1966 році він отримав назву Свеський лісгоспзаг. Ще одна данина історії – пам’ятний знак нашому земляку Георгію Миколайовичу Висоцькому – видатному українському вченому у галузі лісівництва, ґрунтознавства, геоботаніки, фізичної географії і гідрології, академіку НАНУ, основоположнику науки про ліс і лісову дослідницьку справу. Григорій Миколайович народився в селі Микитівка і особливо шанується місцевими лісівниками.

Нікого не залишить байдужим і зона відпочинку у внутрішньому дворі лісгоспу. Тут квітнуть троянди, працює фонтан, встановлені альтанки та різьблені дерев’яні скульптури. Слід зазначити, що привабливий вигляд має не лише центральна будівля підприємства, а і всі лісництва району, що входять до структури державного підприємства «Свеський держлісгосп».

error: Content is protected !!