1 вересня працівники поліції Ямпільщини викрили черговий факт порушення законодавства у сфері обігу наркотичних засобів.

Про це Ямпіль.INFO повідомили в Ямпільському відділі поліції.

В смт Свеса дільничні інспектори затримали власника плантації коноплі, яку він ретельно вирощував на власному городі. Господарем нарковмісної «городини» виявився 28 річний місцевий житель, який раніш не потрапляв в коло зору правоохоронних органів. Працівники поліції нарахували на його ділянці 34 дбайливо доглянутих рослин коноплі, які, за словами зловмисника, він вирощував для власного вжитку.

Очільник Ямпільської поліції капітан поліції Куліш М.С. в розмові з представниками преси в котре нагадав мешканцям Ямпільського району, що з першого червня по кінець вересня нинішнього року на території Сумської області проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою “Мак”.

Також Микола Куліш роз’яснив, що ст. 310 КК України за вирощування снодійного маку від 100 до 500 рослин і конопель від 10 до 50 рослин передбачає відповідальність у вигляді штрафу до 8,5 тисяч гривень або арешт до шести місяців або обмеження волі до трьох років. Якщо ж особа раніше вже була судимою за наркотики або вирощує снодійний маку у кількості 500 і більше рослин чи конопель від 50 і більше, то йому загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років. Адміністративна відповідальність настає за вирощування маку до 100 рослин та конопель до 10 рослин.

error: Content is protected !!