Помешкання скандально відомого  депутата Ямпільської районної ради Олександра Тахтая в селі Шатрище обшукали у рамках розслідування кримінального провадження за фактом вибуху поблизу Сумської місцевої прокуратури.

Про це повідомила прес-секретар Сумської обласної прокуратури Наталія Науменко.

За її інформацією, слідча дія була обумовлена тим, що під час досудового розслідування отримано оперативні дані, що вказана особа володіє певною інформацією, яка допоможе слідству. 

Під час обшуку в депутата вилучено ноутбук, флеш носій, мобільний телефон, фотоапарат та системний блок. Наразі вирішується питання про передачу вилучених речей для проведення комп’ютерно-технічної експертизи з метою виявлення інформації, яка має значення для слідства.

Зазначається, що зауважень та пропозицій від Тахтая під час обшуку не надходило.

Нагадаємо, напередодні о 19:16 інтернет – видання «Данкор» повідомило про проведення обшуку в квартирі депутата. Пізніше ця інформація була підтверджена офіційно.

Ще на початку тижня з села Шатрище надійшла неофіційна інформація про те, що до Тахтая приїжджали представники правоохоронних органів, але їм не вдалось зустрітись з депутатом.

20 вересня цю інформацію підтвердив сам Тахтай на своїй сторінці у соціальній мережі.

«Ямпольский район прибыли гости из Сум на двух автомобилях. Товарищей в штатском сопровождало три бойца спецподразделения в бронежилетах. Под надуманным предлогом бытовой ссоры двухмесячной давности, они попытались со мной встретиться», – написав депутат.

Окрім того, Тахтай повідомив, що він зателефонував «товаришу, що займає високу посаду в області» і той пообіцяв йому все з’ясувати.

Нещодавно в соціальних мережах з’явилось припущення, що обшук у Тахтая пов’язаний з його критикою на адресу губернатора області Миколу Клочка (неофіційно Тахтая пов’язують з головою Сумської обласної ради Семеном Салатенком, який має публічний конфлікт з очільником області), але в прокуратурі спростували цю інформацію.

В обласних ЗМІ Олександра Тахтая називають редактором газети «Ямпільський край», але офіційно він є безробітним. Є інформація і про те, що депутат раніше вже був засуджений за вчинення кримінального злочину.

Так, 6 вересня 2006 року Ямпільський районний суд Сумської області визнав Тахтая винним у скоєнні злочину, що передбачений частиною першою ст. 365 Кримінального Кодексу України «Перевищення влади або службових повноважень».

Окрім того, Тахтай неодноразово був фігурантом виборчих скандалів, що яскраво характеризує його особу.

error: Content is protected !!