У той час як згідно з Законом України «Про місцеві вибори» мешканці мають змогу на дільницях перевірити наявність свого прізвища у списках виборців, одна з ДВК Сумщини взагалі не працює, а двері до приміщення – замкнені.

Виборча дільниця №590718, яка знаходиться в приміщенні Юрасівського клубу в місті Дружба Ямпільського району досі не відкрила свої двері для відвідувачів. Хоча наразі виборці повинні були мати змогу перевірити своє прізвище в попередніх списках виборців. Окрім того, в п’ятницю закінчується термін подання заяв про бажання проголосувати за місцем проживання у зв’язку з хворобою. Проте ця виборча дільниця має вигляд «будинка-привида» без жодних ознак життєдіяльності.

У Дружбівській міській виборчій комісії ОПОРІ повідомили, що цей клуб зачинений і ним ніхто не користується. Постійне опалення тут не передбачене.  Єдиний вихід –  топити піч, що і буде зроблено напередодні дня голосування. В який спосіб зараз працює дільнична комісія цієї виборчої дільниці, пояснити спостерігачам ОПОРИ в ТВК не змогли. Проте пообіцяли зайнятися цим питанням найближчим часом.

Спостерігач ОПОРИ зафіксував проблеми і на інших дільницях міста. Керівництво комісій скаржиться на погане матеріально-технічне забезпечення, відсутність комп’ютерної техніки. Відсутність стаціонарного зв’язку на дільницях в місцевій ТВК вирішили роздачею сім-карток мобільного зв’язку. Проте члени комісій тепер бідкаються, бо не знають де взяти телефони, щоб скористатись цим видом зв’язку.

Подібні ситуації виникають і в інших районах області. Такі ж проблемні дільниці (№590565, №590566) є і в новоствореній Зноб-Новгородській громаді, а саме в селах Боровичі та Кривоносівка Середино-Будського району. Будівлі сільських клубів, в яких знаходяться дільниці, не опалюються. Тому дільничні виборчі комісії тимчасово перебувають в приміщеннях сільських рад.

2 thoughts on “ОПОРА: одна з ДВК в Дружбі не працює через відсутність опалення

  1. Где же наша власть за агитацией некогда , приходил 3 раза в горсовет а главных патриотов своих партий на рабочих местах нет это при том что в рабочее время агитировать нельзя , но это же высшее общество .

    1. То-то я смотрю,друг,ты весь в работе!по горсоветам шастать а разгар рабочего дня, да ещё и три раза)

Comments are closed.

error: Content is protected !!