На Ямпільщині хочуть переобрати голову районної організації товариства мисливців та рибалок, який працевлаштував в організації всю родину

– Леонід Царик та його сім’я (дружина – єгер, син – єгер та водій, невістка – бухгалтер) керують товариством десятки років, – розповідає учасник звітно-виборчої конференції Ямпільської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок Іван Богуца. – 12 січня була скликана конференція, на якій мали б обрати нового голову районної організації або залишити на посаді старого. Така подія відбувається раз на сім років.

На конференцію навіть прибув заступник голови президії Сумської обласної організації УТМР Микола Грищенко. Перш ніж розпочати конференцію, делегати обрали мандатну комісію, яка розглянула заяви і клопотання мисливців та рибалок, протоколи зборів первинних організацій, на яких обирали делегатів на конференцію.

Виявилося, що в окремих первинних організаціях збори з виборами делегатів на районну конференцію мисливців та рибалок взагалі не проводилися. У зв’язку з цим делегати вирішили перенести роботу конференції на 27 січня, а в первинних організаціях до цього часу провести справжні збори.

– Так і завершилась конференція районної організації УТМР не розпочавшись, – розповідає Іван Богуца. – Мабуть в Сумській обласній організації УТМР зроблять висновки з факту підробки документів і дадуть належну оцінку роботі керівництва Ямпільської районної організації УТМР, – зазначив учасник районної конференції.

Втім, підробка протоколів зборів первинних осередків організації – це не єдине порушення, яке ставлять у провину Леоніду Царику опозиційно налаштовані делегати. Річ у тім, що в листопаді чинний голова Ямпільської районної організації УТМР став фігурантом гучного скандалу. Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища помітив його у складі групи осіб з мисливською зброєю та трьома собаками мисливської породи поруч з незаконно добутою дикою козулею.

Але сам Леонід Сергійович своєї вини не визнав, пояснивши, що він разом з сином та ще одним мисливцем того дня проводив рейд проти браконьєрів. Царик заявив, що ніяких доказів проти нього немає і ніхто їх групу поруч з вбитою козулею не бачив. Заяву ж інспектора він пояснив неприязним ставленням.

Цікаво, що в обласній організації Українського товариства мисливців та рибалок досі не відреагували на скандал. Обійшлось не лише без кадрових висновків, але і без прийнятих в таких випадках публічних обіцянок розібратись в ситуації і навести лад в підпорядкованому підрозділі.

error: Content is protected !!