Держекоінспекція у Сумській області провела позапланову перевірку порушень у діяльності ТОВ «Росагроінвест» у м. Дружба Ямпільського району, оскільки місецві мешканці звернулись із тривожною інформацією.

Викладені у зверненні факти були частково підтверджені. Так, при проведенні візуального обстеження території підприємства виявлено функціонуючі стаціонарні організовані джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря: труби від твердопаливних котлів, що використовуються для опалення адміністративних та виробничих приміщень.+

Установлено, що викиди здійснюються без дозволу, відходи розміщуються  у невстановлених місцях, а мінеральні добрива – у пошкодженій упаковці (використані пакувальні матеріали розміщувались у несанкціонованому місці на відкритому ґрунті біля складу).

Результати лабораторних досліджень повітря зі стаціонарних організованих джерел, а також проби ґрунту на чотирьох земельних ділянках показали значні перевищення в усіх пробах ґрунту таких показників: амоній (обмінний), у перерахунку на азот амонійний, нітрати, у перерахунку на нітрати, сульфати, у перерахунку на сульфати, фосфор (рухомі форми), у перерахунку на п’ятиоксид фосфору.

Як повідомляє прес-служба Держекоінпекції у Фейсбуці, за результатами перевірки посадові особи ТОВ «Росагроінвест» притягнуті до адміністративної відповідальності. За забруднення землі та за понаднормові викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря розраховано збитки на суми відповідно 226 288 грн. та 32 084 грн. Підприємству пред’явлено претензії для добровільного відшкодування збитків та надано приписи щодо усунення виявлених порушень.

debaty.sumy.ua

error: Content is protected !!