Сьогодні зранку в Ямполі розпочались роботи по демонтажу насосів з громадського колодязя наприкінці вулиці Лугова.  

Спроби вийняти пристрої за допомогою мотузки виявились безуспішними, не вдалось дістатися до насосів і після відкачки води з колодязя за допомогою пожежної машини.

Цей колодязь став причиною тривалого конфлікту, що розгорівся між мешканцями сусідніх вулиць Лугова та Сіверська, які беруть звідти питну воду для власних потреб. Ще в 2010 році двоє власників домогосподарств по вулиці Лугова встановили в громадський колодязь насоси для забору води для побутових потреб. При цьому інші громадяни, які проживають поряд, як і раніше мали змогу брати воду в колодязі дідівським методом – за допомогою коловороту.

Проте, задовольнила така можливість далеко не всіх. Мешканці сусідньої вулиці Сіверська почали бити на сполох, адже, за їх словами, вода у колодязі скаламутилась і стала непридатною для пиття. Окрім того, люди бояться, що їх вдарить струмом, адже вони постійно чіпляють відром електричний насос.

У листопаді минулого року поряд з колодязем відбулися громадські слухання, на яких сусіди обговорювали проблему на підвищених тонах. Мешканці вулиці Сіверська стояли на своєму і вимагали демонтувати незаконно встановлені насоси, а  їх власники запевняли, що ті не мають жодного відношення до зазначеного колодязя, адже на їхній вулиці так ж є колодязь і вони цілком можуть брати воду там. Люди зазначали, що насоси чотири роки нікому не заважали, а всі скарги – це результат особистої неприязності і насоси тут ні до чого.

Спроба місцевої влади знайти компроміс і очистити колодязь на вулиці Сіверській завершилась невдачею, а тому було  прийнято рішення демонтувати насоси в інтересах безпеки людей.

14 thoughts on “В Ямполі триває епопея навколо громадського колодязя

  1. Дивна ситуация. Я бачив насоси в колодязях i на Шкiльнiй, i на Шевченка. Жодних проблем. Звичайно потрiбно вибрати правильний насос: вiдцентровий. Якщо поставити вiбрацiйний, то вiн буде каламутити воду.

    1. И на Шевченка и на Школьной насосы работают для всех, а тут они качают воду в дом «избранных», которые решили не проводить себе водопровод. Это обыкновенное хамство и ненависть к своим соседям.

  2. Нiчого подiбного. На Шкiльнiй, наприклад е колодязь де насос качае для однiеi родини, у всiх iнших- водопровiд. На Шевченка там взагалi провiд вiд будинку до насоса перетягнутий зверху через дорогу. Яка рiзниця чи десять вiдер води набрати, чи на пару хвилин насос включити? Можливо це просто заздрiсть, що хтось створюе кращi умови? А якщо це дiйсно створюе небезпеку для людей, то нехай селрада перевiрить всi колодязi в селищi i демонтуе всi iндивiдуальнi насоси.

    1. А может вам пора вспомнить про совесть? Вы самые бедные на улице, что влезли своими насосами в общий колодец? Вы его копали? Когда все проводили водопровод вы скрысятничали, а теперь удивляетесь, что вас так не любят соседи

      1. Юра, наверное ВЫ копали этот колодец.А если кто крысак то это Вы первый.Вы сначала разберитесь в ситуации , а потом обзывыйте порядочных людей.

        1. Порядочные люди так не поступают. Так поступают обнаглевшие хамы, которые ставят себя выше окружающих. Им всё – равно, что колодец общий, они кинут туда насос, что бы не платить за строительство водопровода.

    2. Дійсно, рішення , щодо демонтажу насосів Ямпільська рада повинна прийняти для всіх одне. Закон стосується всіх мешканців. А що були випадки що когось вдарило струмом? Думаю, що не було і не буде.Як би був такий випадок то Ямпільська рада швидко на це зреагувала.

  3. Соромно за таких людей. Вони не хочуть жити мирно, хоча є найближчими сусідами.
    Сподіваюсь, що власників насосів накажуть за самоуправство і конфлікт припнеться

    1. Ніякого самоуправства не було ,у 2010 році Ямпільська селищна рада надала дозвіл на проведення земельних робіт по прокладенню водопроводу.А те що кого душить заздрісна жаба хай душить і далі.Не вам про це судить.Спочатку поговоріть із цією людиною і зрозумієте, хто вона така.

      1. Вам дали разрешение на строительство водопровода «колодец – хата»? Вы серьёзно? И у вас есть на руках такой «документ»?!!!

  4. Мне глубоко нас—ать на ваши дибильные разборки, но если я ещё раз где – то услышу, что вы пишете или говорите про колодцы на других улицах – не обижайтесь. Ждите беды, я знаю где вы живёте и если вы будете создавать проблемы другим – они появятся у вас!

Comments are closed.

error: Content is protected !!