Прокуратурою області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 212 КК України за фактом ухилення від сплати податків родиною колишнього високопосадовця Сумської області часів Віктора Януковича, який на цей час є чинним депутатом  Сумської обласної ради.

Про це повідомляє офіційний сайт Прокуратури Сумської області

У ході розслідування встановлено, що донька посадовця упродовж 4 останніх років придбала у власність 12 квартир у центральній частині м. Києва, зокрема у Печерському та Оболонському районах, у тому числі на Оболонській набережній, та 3 паркомісця загальна вартість яких, за попередніми підрахунками, становить понад 50 млн. грн. При цьому, офіційні доходи посадовця та членів його сім’ї, за інформацією органів Державної фіскальної служби, не є відповідними зазначеній вартості придбаного майна.
У ході розслідування у вказаних квартирах в м. Києві проведені санкціоновані обшуки. Встановлено, що у одній з них мешкає сам посадовець з родиною, а частина здаються в оренду як подобово, так і на тривалий час.

За клопотанням процесуального керівника на згадані 12 квартир та 3 паркомісця, які можуть підлягати спеціальній конфіскації, як майно, що одержане внаслідок вчинення злочину або є доходом від такого майна, слідчим суддею накладений арешт у вигляді заборони їх відчуження.

Наразі розслідування  триває, вживаються заходи для повного і неупередженого встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення.
З метою упередження можливих спекуляцій з цього питання наголошуємо на тому, що зазначене кримінальне провадження не має жодного політичного підтексту, а досудове розслідування у ньому здійснюється з дотриманням усіх визначених законом засад кримінального провадження.

Скоріш за все мова йде про колишнього голову Сумської ОДА часів президентства Віктора Януковича – Юрія Чмиря, який вже зробив заяву про політичний тиск на нього.

error: Content is protected !!