З початком періоду новорічних та різдвяних свят в районі зафіксовані перші випадки незаконного вирубу ялин, сосен та інших хвойних дерев. Правоохоронці проводять комплекс заходів із збереження насаджень хвойних дерев та закликають громадян утриматися не тільки від самостійного «мисливства» за новорічними красунями, але й від придбання рослин, на яких немає відповідного маркування та документації.

 

Про це Ямпіль.INFO повідомив начальник Ямпільського відділення поліції Микола Куліш

 

Аби не допустити несанкціонованих вирубок молодих хвойних дерев та попередити знівечення та винищення лапнику, в поліції розроблений цілий комплекс попереджувальних заходів. Зокрема, налагоджена взаємодія з представниками Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства. З числа єгерів, мисливствознавців та працівників поліції створені спільні мобільні групи, які проводять перевірку лісових масивів та автомобільного транспорту. Наближені до лісопаркових зон, хвойних лісових масивів, шляхів можливого пересування з хвойними породами дерев автомобільного транспорту маршрути чергових нарядів патрульної поліції, груп «швидкого реагування», автопатрулів тощо.

 

Поліцейські закликають громадян не вирубувати молоді хвойні рослини й не нівечити дорослі дерева, обламуючи верхівки, нижні гілки чи верхні віти.  Правоохоронці нагадують: купувати новорічні красуні слід тільки ті, які мають маркування відповідним штрих-кодом, та реалізовуються виключно у визначених для їх продажу місцях.

1 thought on “За самовільно зрубану ялинку доведеться сплатити великий штраф

  1. Я маю земельний пай який по над 10 років невикористовується, знаєте які там сосни? Питання, можу я на своій ділянці для своєі родини на свята зрубати 6-8 сосонок?

Comments are closed.

error: Content is protected !!