Близько року вихованці сумського ясла-садочку, що підпорядкований Національній поліції України, харчувались виключно за рахунок батьків

Парадоксально, але про дітей учасників Антитерористичної операції та пересічних працівників правоохоронних органів, просто забули у владних кабінетах. Річ у тім, що дошкільний навчальний заклад, який у минулому році був переданий з обласного управління Міністерства внутрішніх справ на баланс Національної поліції, з липня перестав отримувати бюджетне фінансування на харчування дітей.

В дитячому садку продовжили годувати юних сумчан, але через те, що більшість батьків не мали змогу оплатити його повну вартість, закладу довелось економити. Прикро, але такий тривалий період діти не отримували повноцінного харчування, яке так потрібне у їхньому віці. Тим паче, що годуватись за бюджетні кошти вони мали повне право, як і решта їх однолітків, які ходять до звичайних дитячих садочків.

v2

-Така несправедливість змусила нас до рішучих дій, – розповідає директор закладу Валентина Аксенко. -Ми писали численні звернення на адресу Національної поліції, але весь час отримуючи відписки, звертались ми і до місцевих чиновників та депутатів. Цікаво, що всі з них обіцяли нам допомогти, проте насправді не робили нічого. У нас вже майже опустились руки, коли нам порадили звернутись до депутата Сумської обласної ради Лілії Ричкіної. Ми були вражені наполегливістю цієї жінки, яка підняла на вуха все обласне керівництво, зробила все, щоб про нашу проблему дізнались у вищих ешелонах обласної влади. Результат не змусив себе довго чекати – на останній сесії обласної ради нам виділили з обласного бюджету 330 тисяч гривень. Тож, тепер дітей будуть годувати значно краще та і батьки зможуть трішки зекономити.

Виділених бюджетних коштів вистачить для того, щоб забезпечити дітей харчуванням до кінця 2018 року, є всі підстави стверджувати, що про цей дошкільний навчальний заклад, до слова – один з кращих в Сумах, не забудуть і в наступному році.

v1

-Це наша спільна перемога, яку ми здобули разом з батьками та педагогічним колективом закладу, – розповідає помічник – консультант депутата Сумської обласної ради Лілії Ричкіної Наталія Некрасова – Як тільки люди звернулись до Лілії В’ячеславівни, у нас почалась інтенсивна робота, яка тільки зовні може здатися легкою. Було направлено депутатський запит, щодо вiдновлення фiнансування на Голову Нацiональноï полiцiï Сергiя Князева, але очикуваних результатiв не отримали. Вирiшили йти iншим шляхом – на мiсцевому рiвнi. Прийняли рiшення підготували звернення і до начальника обласного управління поліцïі Миколи Лушпiєнко, який прийняв Лiлiю Ричкiну, з розумiнням поставився до нашоï болiсноï проблеми, i спiльно було вирiшено алгоритм подальших дiй. За цим послiдував лист вже вiд нього до голови Сумської обласної ради, і голови Сумської обласної державної адміністрації. Провели десятки зустрічей і консультацій. Тільки після цього нам вдалось винести проблему на розгляд бюджетної комісії обласної ради, яка і прийняла рішення про виділення 330 тисяч гривень. Сподiваємось, що ця перемога в боротьбi за справедливiсть защититься не на паперi, а кошти нарештi дiйдуть до адресата, дiти отримають повноцiнне харчування, яке було в дитячому садочку до виникнення таких труднощiв.

error: Content is protected !!