Сучасні технології змінюють наше життя даруючи нові можливості, які люди по різному використовують. Одні бачать в них лише розваги, а інші використовують їх на благо, до того ж, не лише своє, але і всієї своєї громади. Мова про мережу інтернет, яка не так давно стала доступною для мешканців селища Свеса. Поява в «глобальної павутини» назавжди змінила життя робітничого селища, адже вперше в Свесі виникла своя повноцінна газета. За тим лише виключенням, що виходить вона не в звичному паперовому вигляді, а в електронному.

Дивлячись на сучасний дизайн видання, постійне оновлення новин, рівень матеріалів мало хто може здогадатись, що це – лише громадський проект, яким займаються учні місцевої школи.  Ще півтора роки тому школярі Свеської загальноосвітньої школи I-IIIст. №1 Резвий Богдан та Ковальов Максим вирішили створити для Свеси невелику інтерне-газету, за прикладом інших міст, аби місцеві мешканці могли дізнаватись місцеві новини в зручному форматі. Наполеглива щоденна праця хлопців дала свої результати – відтепер робочий день більшості свесян розпочинається саме з перегляду новин на улюбленому сайті www.svesa.org.ua.

За цей час Свеська інтернет-газета стала головним джерелом інформації про селище, місцем дискусій та обговорень. Автори газети нікому не відмовляли в розміщенні матеріалів, співпрацювали з усіма установами, організаціями та підприємствами селища. Завдяки підняттю на сторінках газети гострих тем вдалось вирішити не одну проблему місцевої громади.

Завдяки своїй праці хлопці заслужили авторитет і повагу у мешканців селища. Минулої неділі один з них Резвий Богдан успішно закінчив школу та отримав атестат, справжньою нагородою для нього стала відзнака за активну громадську діяльність на благо селища та району за підписом голови районної державної адміністрації. Тепер Богдан продовжить навчання вже в вищому навчальному закладі у іншому місті, але започаткований ним проект точно житиме і розвиватиметься далі.

1 thought on “Ініціатива для громади

  1. Да. Результаты роботы ребят не оценим. Нужно потдерживать инициативную молодёжь не только на словах!!!

Comments are closed.

error: Content is protected !!