3 жовтня у Сумському прес-клубі відбулася презентація монографії професора, доктора економічних наук Леоніда МЕЛЬНИКА «Машина времени» Н.Н. Неплюева» та ще кількох останніх книг, – повідомляє “Панорама”

Автор видання відзначив, що до створення книги долучилися його однодумці та люди, які стали натхненниками продовження вивчення історії Хрестовоздвиженського трудового  братства.

Цей унікальний індустріально-аграрний кластер був створений Миколою Неплюєвим у 1881 році на півночі Сумщини в Глухівському повіті. За словами Леоніда Мельника, що вивчаючи досвід братчиків, як себе вони називали, із подивом приходиш до розуміння того, що багато компонентів прийдешнього суспільства незбагненним чином було вже реалізовано понад сторіччя тому на нашій сумській землі. Леонід Григорович приводить приклад актуальності принципів Братства: «Так нині один з американських вчених стверджує, що ми повинні переходити від «ковбойської економіки» до «економіки космонавтів». Це означає, що людство має бути відповідальним у сенсі екології, поводження з відходами, бо виробляючи тисячі тонн товарів ми продовжуємо засмічувати планету».

Про уроки, які ми маємо винести з досвіду Хрестовоздвиженського трудового братства говорили й однодумці та активні пропагандисти світоглядних ідей Миколи Неплюєва. А саме: керівник компанії  «Технологія» Володимир ЗАЄЦЬ, який надав фінансову підтримку виданню; Віталій ШЕЙКО очільник ГО «Рідний край», де в 2003 році вийшла перша книги про Трудове Братство М. Неплюєва та інші.

Також у презентації  видання взяли участь прямі нащадки «братчиків» (Пархотько), котрі проживають у місті Суми.

Як сказав Леонід Мельник, що усі хто долучився до створення «Машина времени» Н.Н. Неплюева» розраховують на зацікавленість молодого покоління, місцевих можновладців, які візьмуть на озброєння досвід нашого великого земляка Миколи Неплюєва та втілять його ідеї на практиці.

Книжну новинку – монографію Леоніда МЕЛЬНИКА «Машина времени» Н.Н. Неплюева» можна придбати у Видавництві «Університетська книга», Суми, Покровська площа, 6 (сквер Шевченко, напроти пам’ятника).

error: Content is protected !!