III Аграрний форум «Органічне виробництво – повага до себе та своєї землі» відбудеться 17 жовтня в селі Воздвиженське на Ямпільщині.

Про це Ямпіль.INFO повідомили в Сумській торгово-промисловій палаті

Захід має на меті відкрити нові напрямки сучасного садівництва.

Місце проведення агрофоруму обране не випадково: у с. Воздвиженське більше століття тому трудовим братством ім. М.Неплюєва було закладено сад, який досі плодоносить. За задумом організаторів форуму, жива енергія стародавнього саду має надихнути нинішні та майбутні покоління аграріїв на відродження прадавніх традицій, додати динаміки розвитку садівництва на Сумщині.

Форум проводить Сумська торгово-промислова палата у співпраці з Сумською обласною державною адміністрацією, Сумською обласною радою, Сумським обласним фондом підтримки підприємництва, Ямпільською райдержадміністрацією, а також Громадською організацією «Насіннєва скарбниця».

На форум запрошуються представники центральної та місцевої влади, підприємці, науковці з усієї України, які опікуються питаннями садівництва, реалізації продукції, переробки фруктів, розвитком зеленого туризму, спеціалісти у сфері органічного садівництва, місцеві жителі, журналісти.

Під час агрофоруму буде представлена історія яблуневого саду в с. Воздвиженське; спеціалісти і підприємці з питань органічного садівництва, селекції поділяться досвідом у зазначених сферах з представниками аграрного бізнесу України. На гостей форуму чекає цікава виставка та дегустація рідкісних сортів яблук і продукції з них, тематична екскурсія.

Форум відбудеться в приміщенні Воздвиженського НВК: ЗОШ І-ІІІ ступенів. Початок об 11:00.

error: Content is protected !!