За ініціативи провідного спеціаліста відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області  Антона БОГУЦИ на семінарі з селищними, сільськими головами та секретарями рад були запрошені пасічники та представники сільськогосподарських підприємств району, яким було роз’яснено заходи щодо попередження отруєння бджіл пестицидами

Про це інформує офіційний сайт райдержадміністрації

Антон Іванович зупинився на вимогах законодавчих актів та державних санітарних правилах. Акцентував увагу присутніх на тому, що суб’єкти господарювання, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки попередити про це органи місцевого самоврядування, пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10-ти кілометрів від оброблюваних площ.

Начальник Ямпільського міжрайонного  управління  Головного управління  Держпродспоживслужби в Сумській області Андрій ФІНАШКО роз’яснив основні положення Закону України «Про бджільництво». 

Пасічникам та селищним, сільським головам було наголошено на обов’язковій реєстрації пасіки та своєчасному інформуванні сільських рад, сусідніх господарств про місце розміщення своїх пасік.

Присутніми у ході обговорення були підняті питання щодо способів реєстрації пасік та відшкодування пасічникам заподіяної шкоди під час використання пестицидів на посівах медоносних рослин.

error: Content is protected !!