Нинішній чемпіон Сумщини з футболу серед команд першої групи ФК «Дружба» отримав шанс виступити в регіональній лізі України з футболу, яку планується відкрити в 2013 році.

Сьогодні у Сумах за участю президента Професійної футбольної ліги (ПФЛ) Мілетія Бальчоса та керівників федерацій футболу Сумської, Київської, Чернігівської, Полтавської, Харківської та Черкаської області пройшла нарада, на якій розглядалося питання створення Регіональної футбольної ліги.

 «Регіональна ліга – це шість зон, які будуть формуватися за територіальним принципом. У кожній з них будуть грати по 8 команд, які посіли в чемпіонаті своєї області перше-друге місця. Передбачається, що в кожній команді обов’язково повинно бути не менше п’яти футболістів у воздасться до 20 років і не більше трьох гравців-«легіонерів». Два переможці змагань отримають путівку в другу лігу, а два невдахи першості відправляться в аматорську лігу », – розповів на прес-конференції після закінчення наради Мілетій Бальчос.

 За його словами, вже проглядається формат змагань, які повинні стартувати в наступному році. Їх перевагою є те, що командам не доведеться далеко їздити на виїзні матчі і, соответствено, нести великі витрати. Найдовше відстань, яку вони будуть долати, дорівнює300 км.

error: Content is protected !!