Цьогоріч аномально тепла зима закінчилася напередодні Водохрещі. На Ямпільщині вдарили морози і засипало снігом, однак бажаючим здійснити священний обряд хрещенського купання це не завадило.

В Ямполі 19 січня відбулись масові хрещенські святкування. З самого ранку в православних храмах пройшли святкові богослужіння та таїнства освячення води, а на водоймищах були проведені традиційні купання. Ямпільчани могли це зробити на ставку Дунаєць та в селі Імшана.

На березі Дунайця, що на південній околиці Ямполя, зібралося чимало людей, достатньо мужніх, щоб у шістнадцятиградусний мороз пірнути з головою під воду. Купання на цій водоймі – своєрідна традиція для ямпільчан, вже другий рік поспіль їх організовують молодіжні організації «Молодь Ямпільщини» та «Благодія». Цього року активісти молодіжних організацій вирізали проруб, спорудили крижаний хрест, встановили роздягальню та влаштували вогнище для обігріву. Захід розпочався молебнем з освячення води, який провів настоятель Свято-Георгіївського храму отець Микола, після чого кожен бажаючий міг скупатись в ополонці.

Організатори свята стверджують, що порівняно з минулим роком, незважаючи на лютий мороз, в купаннях взяли участь щонайменше вдвічі більше ямпільчан.

error: Content is protected !!