Вчора у пункті контролю «Конотоп» на Сумщині прикордонники не пропустили на територію України 33-річного росіянина, у якого знайшли військовий квиток, де було вказано, що чоловік у 2000 році брав участь у другій чеченській війні на посаді старшого розвідника-гранатометника та фото з місць бойових дій.
Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.
Чоловік прямував поїздом «Москва – Одеса». Під час опитування жителя Новосибірської області у прикордонників виникли сумніви щодо мети його поїздки. Росіянин був спортивної статури, мав на обличчі шрами, а також пошкодження носу, що могло свідчити про участь у силових конфліктах.
Крім того він не мав достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування на території України та не зміг чітко вказати адреси приймаючою сторони і документально підтвердити мету перебування в Україні.
Також у нього знайшли військовий квиток , в якому містилися дані про те, що даний громадянин з 1999 року по 2001 рік проходив військову службу в окремій бригаді спеціального призначення, а у 2000 році брав участь у другій чеченській війні на посаді старшого розвідника-гранатометника, посвідчення до державної нагороди Російської Федерації – медаль «За отвагу», фотокартки з місць проведення бойових дій та особисті речі першої необхідності.
За результатами перевірки прикордонники прийняли рішення про відмову у пропуску чоловіка на територію України.

error: Content is protected !!