Міністерство фінансів України підготувало пропозиції щодо змін до законодавчих актів, в яких пропонується відміна виплат стипендій у навчальних закладах, крім дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей з малозабезпечених сімей тощо.

Як ідеться у документі пропозицій, реальна економія від відміни стипендій може становити 1 млрд 255,3 млн грн.

Також у пропозиціях зазначається про вилучення норми щодо забезпечення безкоштовного харчування учнів 1-4 класів, крім учнів з числа дітей-сиріт і малозабезпечених, дітей-інвалідів, що дозволить зекономити715,5 млн грн.

Крім того, згідно з проектом пропозицій, пропонується вилучити норму з законодавства про можливість безкоштовного проїзду у транспорті учнів, студентів та педагогічних працівників та запровадження адресної грошової допомоги пенсіонерам.

Джерело: http://regionews.sumy.ua/

2 thoughts on “Мінфін пропонує скасувати стипендії у навчальних закладах

  1. А как прыгали студенты :” УКРАИНА ЭТО ЕВРОПА ” вот ребятишки вам на книжки .

    1. так а что в европе стипендии направо и налево раздают? думаю, студенты, которые были на майдане, это прекрасно знали, уж они-то не настолько глупы, чтобы верить в коммунизм и глобальную халяву. более того, есть сноска “крім дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей з малозабезпечених сімей тощо.”

      кто за знания будет поступать, тот, я думаю, найдет способ получить грант или стипендию в различных гос и общественных организациях, как в европе. и это тоже студенты должны понимать.

      ну и меньше будет продавцов и шабашников с высшим образованием, где образование дороже, а больше со специальным техническим, где дешевле. это плохо?

      хотя стипендия — это круто, конечно, сам получал когда-то )

Comments are closed.

error: Content is protected !!