Засуджений за сепаратизм свесянин був прихильником комуністичної ідеології, але не був членом Комуністичної партії України.

Листівки з відповідною заявою поширюються на території Ямпільського району від імені Сумського обкому Компартії України.

Сумські комуністи нагадали, що 12 червня 2015 року СБУ розмістила статтю на своєму офіційному сайті під заголовком «Комуніста – рецидивіста засуджено за пропаганду сепаратизму» у якій повідомила, що Ямпільський районний суд визнав винним мешканця смт. Свеса у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (порушення територіальної цілісності та недоторканості України).

Обком КПУ «заявляє рішучий протест на подібні висловлювання прес-служби Служби Безпеки України, оскільки на сьогодні ніхто із членів партії на території Сумської області , ні конкретно в Ямпільському районі, за дії, пов’язані з посяганням на територіальну цілісність України по ст. 110 Кримінального кодексу України не затримувався і до кримінальної відповідальності не притягався», – вказано в заяві.

Комуністи вимагають від СБУ «зняти всі грифи «секретно» з цієї кримінальної справи і оприлюднити дані про громадянина, засудженого Ямпільським районним судом, щоб у широкого загалу та громадськості була достовірна інформація по цьому резонансному випадку». Такі дії вони вважатимуть «публічним вибаченням перед комуністами Сумської обласної партійної організації».

error: Content is protected !!