Ми продовжуємо говорити про ключові реформи, які реалізуються на Ямпільщині. Темою  наступного засідання дискусійного клубу «До змін через діалог» буде процес об’єднання територіальних громад району

Засідання відбудеться 25 квітня і, як завжди, складатиметься з двох частин: онлайн-конференції та обговорення.

Гостем студії стане голова Ямпільської районної ради Ольга Губар. Ольга Костянтинівна відповість на двадцять найцікавіших питань читачів Ямпіль.INFO, які ви можете поставити через форму для коментарів на цьому сайті.

Окрім того, ми запрошуємо всіх бажаючих долучитися до дискусії, яка відбудеться в наступний четвер в прес – центрі Ямпіль.INFO (точний час буде повідомлений додатково).

13 thoughts on “«До змін через діалог»: адміністративно – територіальна реформа на Ямпільщині

  1. Громади, а кому вони потрібні?, Ви дайте людям те шо їм потрібно, пенсію на яку можно вижити, дорогу по якій можно їхати, швидку медичну допомогу (а не те що каже звертайтеся до свого лікаря), а потім робіть свої громадии. Реформу району треба робити з верху з руководства, а ви вчепилися в селян яким і так нелегко.

  2. Як на Вашу думку, чи економічно доцільно утворення 3 територіальних громад на Ямпільщині?

  3. Шановна Ольга Костянтинівна, як Ви вважаєте, чи виправдала себе Дружбівська об’єднана територіальна громада? Ми пам’ятаємо, що при її створенні мешканцям Чуйківки обіцяли придбати автобус для доїзду до Дружби, але на сьогоднішній день це не було зроблено. Виходить мешканців села обманули, щоб отримати їх згоду на приєднання?

  4. Докажите мне, человеку который родился и вырос в Свессе, что мой родной посёлок должен потерять статус центра громады! Конечно, вы расскажите про желание жителей сёл жить вместе с Ямполем и необходимости «объединить усилия для успешного развития», но вы не будете спорить, что Свесса самый большой населённый пункт района и самый большой налогоплательщик (СНЗ, лесхоз, интернат, училище).

  5. Сегодня все говорят о том, что Свесса против обьединения с Ямполем, но все забывают про Палеевку, Воздвиженск и другие сёла, которые смотрят в сторону Шостки и Берёзы. Разве это не оценка работе районной власти со стороны жителей?!!

  6. Почему меняют териториальный план? Что изменится для жителей района если вместо слова район будет слово громада. Годами в районе ничего не делалось. Только теребанили вышки водонапорные земли, услуги для населения.

  7. Незадовго до влади прийде Зеленський, який так і оприлюднив свою програму і, зокрема, ставлення до адміністративно – територіальної реформи. Як ви вважаєте, чи може цей «політик» зупинити процес децентралізації влади, чи він продовжиться і при новому керівництві держави?

  8. О. К. На данний час громади рвуть район на шматки, при такому розкладі с.Паліївка може відійти до Шостинскої громади?

  9. В Чуйковке активно обсуждают вариант выхода из Дружбинской ОТГ, есть ли у нас такая возможность?

  10. Если сёла вокруг Свесы хотят к Ямполю, то кто запрещает Свессе быть самостоятельной громадой без присоединения? Разве могут принудительно присоединить к Дружбе или Ямполю такой большой населённый пункт?

  11. Вы уже смирились с тем, что Ямпольского района не будет. Почему вместо того, что бы противостоять варварскому объединению сёл, вы возглавили этот процесс?

  12. Может ли Свесса объединиться с Дружбой? Я знаю, что такой вариант обсуждается, но реально ли это?

  13. Треба проводити лікбез серед населення. Я особисто за те щоб громади були і в Ямполі і в Свесі. Але причина на це має бути- бажання жителів Свеси. Хочуть -будь-ласка, але шановні свесяни не поширюйте міфи про те, що ви кормите весь район. По-перше, Лісгосп це державне підприємство, долею випадку офіс якого опинився в Свесі, але всі інші лісгоспи знаходяться виключно в районних центрах. Тобто кошти від його діяльності будуть йти переважно в районний бюджет, бо діяльність лісгоспу на території Ямпільського району. Які податки можуть бути з інтернату та ліцею? Там одні видатки, які ляжуть на плечі громади. Ну а завод ви самі знаєте в якому стані. Тому думай-те.

Comments are closed.

error: Content is protected !!